Plastikové modely, RC modely, Papírové modely, Železniční modely aj.

Návody na stavbu modelů, jak se lepí modely a jak se dělá diorama. Nejen pro začátečníky, ale i pro pokročilé modeláře.

Přihlásit se
« Září 2010 »
PoÚtStČtSoNe
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Přidat akci

Inzerce

Fórum

Vyhledávání

Reklama:
0bchod.valka.cz

1
Strana:

Modelářské
Fórum

Hlavní strana > Fórum > Diskuze k článkům > Seriál: Jak se staví model M3 Stuart (3)
> Všechny příspěvky
Pro zaslání příspěvku se musíte přihlásit
Seriál: Jak se staví model M3 Stuart (3)

3. část seriálu stavby M3 Stuart, popis interiéru.

Měřítko: 1:35
Autor: Tomáš Janče

Zpět na článek
8.9.2009 19:39 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
uvidíme :-)
8.9.2009 19:24 Armyboy[Redaktor] [Poslat SZ]
Koukám, že se s tím svým Stuartem piplám víc smajlik
14.8.2009 10:47 Vrabec [Poslat SZ]
To FOX : tie poklopy boli z továrne natrené na bielo. ALe pri úpravách a opravách na fronte ich posádka zamalovala na olive drab. Pretože hned ako otvoril poklop trebárs podvečer všetci hned spozorovali tank. Ta biela neskutočne svietila. smajlik ale je v podstate jedno akou farbpu to natrieš.
13.8.2009 20:05 FOX [Poslat SZ]
Jo chvíli sem to taky řešil.. Někde na fotkách byli skutečně světle olivové, i výrobce udává že natřít světle olivově.. Jinde sem zas našel bílou barvou.. zdálo se mi nakonec lepší když je interier bílej tak i poklopy.. u řidiče je to jasný.. Tam by byla blbost kdyby to bylo jinak než celý interier.. jet někde v noci tak si o ten spodní poklop vyrazí zuby když by neviděl v olivovce kde je:-D.. No každopádně ty horní o ty de.. a tam je to zřejmě fuk.. Jinak mi dáš asi za pravdu že za tu cenu stojí.. Já si ted koupil ten M4 High Speed Tractor a to je fakt mazec.. Velmi doporučuju
13.8.2009 15:40 Bartez [Poslat SZ]
To Fox: musím se ti a vlastně všem omluvit, napsal jsem hloupost. Jak jsem psal o těch bílých poklopech zevnitř, tak tank M 3 Stuart opravdu může mít zevnitř poklopy bílé. Trochu jsem se rozhlížel a protože si chci také Stuarta nebo vlastně asi několik postavit, koupil jsem si publikaci s povídáním, fotograiemi a ilustracemi. A i na černobílých fotografiích je patrné, že poklopy jsou na vnitřní straně bílé, ty u řidiče a spodního střelce zcela určitě.
Koupil jsem si i ten samý model, jaký je předmětem diskuze, ze dvou důvodů. Potřeboval jsem pásy na starý model M5A1 od Tamyie, který je má totálně domršené a v modelu jsou dvoje. To znamená, že mám nové pásy a ještě si postavím model, vše za 410 Kč.
Jinak, nechci, aby se tady o mě šuškalo, že jen žvaním a není za mnou vidět žádná práce.... nevím, zda se tu do diskuzí smějí vkládat odkazy na jiné fórum, na kterém mám fotky svého modelu... pokud ano, rád se s vámi podělím, pokud ne, pošlu odkaz přes Sz...
13.8.2009 10:41 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
No tak náhodú je to velice pěkné. Sice nečekaně, ale udělalo mě to velikánskou radost :-)
12.8.2009 21:18 Vrabec [Poslat SZ]
Ja som už zvedaví ako zase zmrvíš tu T-34 smajlik smajlik smajlik smajlik ,,, ale ne. fakt držím ti palce. čo som pozeral na tie výlisky, tak to není žádná sláva smajlik
12.8.2009 21:01 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
No to jsi na tom stejně jak já Vrabec. Taky teď jsem za prázdniny nic nezval do ruky a pěkně mě to štve. A JAK! zítra by mně měla dojít T-34/85 od Hobby Bossu, tak uvidím. Jinak teďkom jsem spravil Jagdtigera, něco sepíšu a hodím vám to sem na web. ale FOX, já ti říkám, běž dál!!! A promiň s tou skálou na ICQ smajlik
12.8.2009 11:00 Vrabec [Poslat SZ]
Pozri sa FOXy... smajlik nevravím aby si prestal ale samozrejme je to tvoje rozhodnutie a my všetci ho tu musím e rešpektovať, Ale myslím si že je škoda keby si s tým prestal. Daj si možno mesačnú pauzu a skús to znovu. Ja už po týždni nerobenia modelov mám nervy. Ja proste modely musím robiť a ked ma to už nebaví tak si oddýchnem a púorozmýšlam čo ešte treba vylepšiť. Kritiku neber ako odradzujúcu ale ako povzbudzujúcu.
tu je môj druhý model. smajlik je to hrôza, ale pozri sa teraz, za tých pár rokov sa toho zlepšilo toho neskutočne veľa.
ja sa za ten model nehambím, lebo je môj 2. smajlik a TERAZ SEDí V LúHU smajlik LEBO JE HO šKODA. I de renováciu :d32:
http://www.vrabcovemodely.wgz.cz/galeria-modelov/king-tiger-porche-turret.html
11.8.2009 20:18 Mattyfu [Poslat SZ]
Souhlasím s Bartezem,všechno chce svůj čas,já taky začínal s patinou až lonsky rok a hodně jsem se přiučil tady z rad od všech.Mám tady vystaveny 4 modely a myslím že je trošku vidět u mě malinký zlepšení.Takže moje rada zní:vydržet,vydržet a pokoušet se dál,žádný učený s nebe nespadl.Uvidíš že to půjde k lepšímu.
smajlik
11.8.2009 19:59 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
Jo, přínosné, pro mou práci že jo smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik
11.8.2009 16:09 Bartez [Poslat SZ]
FOX: Nevím, proč by jsi měl něco vzdávat. Žádný učený z nebe nespadl a já také nejsem žádný mistr. Snažím se jen předávat svoje poznatky dalším, kteří chtějí stavět. Z chyb se poučíš a z těch vlastních dvojnásob... tak nic nevzdávej a s chutí do toho!

Kdybych já se tady chlubil s modely, co jsem stavěl po půl roce, tak nevím, jak bych dopadl.

Co třeba pojmout seriál jinak? Začít stavět, dávat sem fotky, nechávat si poradit, co a jak dál... myslím, že by to bylo přínosné, nejen pro tebe, ale i pro ostatní.
11.8.2009 13:25 Majkl [Poslat SZ]
to FOX: nevzdávej a nekašli hned na to. Modelařina je pro mě umění, ve kterým se člověk každým modelem stále více zdokonaluje. Tímto fórem zjistíš poznatky ostatních a víš na čem jinde zapracovat, udělat jinak apod. Kritika v tomto případě je jen přínosná. Sám uvidíš, že každým dalším modelem poznáš více a více nových technik, sám si vytvoříš nějaké fígle či od jiných něco odkoukáš. Takže neházej flintu do žita a vesele dál dělej další modely :-)
11.8.2009 12:50 FOX [Poslat SZ]
jo no modelařim ani ne půl roku.. Uvidíme jak to pude dál.. Dodělám tenhle "serial" a kašlu taj na to.. smajlik
11.8.2009 11:41 Vrabec [Poslat SZ]
Bartez. Myslím že máme veľmi podobné názory, preto sa pripájam za tvoj chrbát a súhlasim zo všetkým. Ja pištoľ mám, je to omnoho jednoduchšie ako so štetcom. nemusím míňať toľko farby a urobím krajší povrch. Používam tiež štetce DaVinci, Italeri len zriedka a mám doma kopu štetcov Revell. Každý začínal inak. a každý časom pochopí kde robil chyby. Dôležité je neponáhľať sa a stavať modely čisto.
11.8.2009 11:04 Bartez [Poslat SZ]
Já používám Da Vinci a ploché Tamiya. Ale velké plochy neštětcuji, jsem na to docela levý, protože nemám zatím pistoli, stříkám sprejem. Ale časem pistole bude.
Ono s tou patinou... prapůvod většiny začátečnických zabahnění, oreznutí a případně zimních kamufláží je v tom, že model je opatlaný od lepidla, šmouhatý, jsou tam steklé barvy, u pojezdových kol tanků ledabyle vybarvené gumové obruče.... Patina by měla být jen tam, kde jí chceme, ne tam, kde jí potřebujeme. Je to dobrá věc, občas se prostě všechno nepovede, ale nelze na to spoléhat.
Samotná práce na modelu by měla být radost, ne jen to hnát, aby už bylo hototvo. Pochopitelně, stavíme s nějakým cílem, ale pro mě osobně je i ta práce určitý cíl. Jak říkám, spěch je cesta do pekel.
11.8.2009 10:03 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
Mno takže k těm štětcům: Italeri 0 se mi vůbec neosvědčil ( i při velice zředěné barvě zanechával stopy ), koupil jsem Agamu, je to nádhera. Škrábance a patina - mu říkám to samé, on si nedá říct... prostě moc dobře jsi to vychytal. smajlik
11.8.2009 09:31 Bartez [Poslat SZ]
Ahoj. Měl bych několik připmínek. K té bílé v interiéru: natírat bílou barvou štětcem není nic jednoduchého, je třeba se držet několika zásad: Barva musí být řídká, zapomneň na to, že vše natřeš v jedné vrstvě. barvu si nařeď, originálním ředidlem, nedělej žádné pokusy.... natírej kvalitním štětcem. podle velikosti plochy zvol větší, menší, plochý, kulatý.....A připrav se na to, že první vrstva krýt moc nebude, bude porřeba dvou, tří, čtyř vrstev, než bude povrch dostatečně natřený. Pokud budeš mít barvu málo naředěnou, bude štětec zanechávat šmouhy, kterých se potom nezbavíš.
Další věc, pásy, tyto pásy mají gumové pojezdové plochy, (takové ty špalíky). To znamená, že je musíš udělat nějakou barvou gumy, třeba malinko zesvětlenou černou. Poklopy: ba vnitřní straně nejsou bílé, ale v barvě kamufláže, v tvém případě olivová zelená.
Dávej si také pozor na čistotu stavby, nikam nespěchej, základ je postavit model čistě a pak až si hrát s nějakým bahnem, škrábanci.
Ale jak se říká, žádný učený z nebe nespadl, je třeba stavět, ale také číst různá fóra, prohlížet fotografie reálných strojů, zajít si do nějakého muzea...
10.8.2009 21:57 Matěj [Poslat SZ]
Nechcu tu nikoho naštvat ale můj názor je takový: je to hrůza skus se řídit návody ktereé jsou tu uvedené a ne experimentovat... každý znás takhle začínal takže hlavu vzhůru příště to bude lepší.:s1
10.8.2009 18:32 Vrabec [Poslat SZ]
Ja sa pripájam k názoru Kellyho..oh sry. Petra H. smajlik ale držím palce v pokračovaní stavbe. smajlik
k tým guľometom...: Fox má pravdu. smajlik
10.8.2009 11:12 FOX [Poslat SZ]
já měl udělanou na ty budíky pěkně čtvrtku na to že červenou fixou udělám část budíku, tečky a tak.. no pak když sem přiložil horní víko sem zjistil že na ně nebude vůbec vidět. Tak sem se radši věnoval ostatnímu. Ale někdy bych to rád zkusil, na čtvrtku udělat buidík a přelepit lepící páskou.
10.8.2009 08:26 sHImi[Administrátor] [Poslat SZ]
Mno, já čekám na to až to budeš mít hotové. Zatím bych měl jen výtku k těm čudlíkům (myslím že červeným) u řidiče. :-)

Z těch komentářů si nic nedělej, oni kluci taky něco nafotěj a pošlou to ke zkritizování :-)
9.8.2009 22:05 FOX [Poslat SZ]
no hodnotit nedokončený model je podle mě zaprvý kravina, zadruhý bych doporučil si přečíst text. Nechápu co je to za hodnocení že kulomety se někomu zdají dlouhé, ty kulomety sou standartní velikosti jako u každeho jineho tanku v tomto měřítku, ale pokud někdo neví že stuart je light tank tak z toho se dá odvodit že tank je malý, a dost menší než ostatní. Proto malý kulomet ze shermana je velký na stuartu. Dík za ohlasy.. Těšim se na další ohlasy... smajlik
9.8.2009 16:33 Petr H. [Poslat SZ]
a mě je celkem jedno že je ti to fuk tak nevim proc to sem pises.
proste model je začátečnický,je co dohánět a učit se.
9.8.2009 11:59 CATCH [Poslat SZ]
tak si nesouhl me je to fuk smajlik

9.8.2009 10:52 vitek12 [Poslat SZ]
ty kulomety se mi zdají moc dlouhý smajlik
9.8.2009 10:40 Petr H. [Poslat SZ]
musím nesouhlasit.. smajlik
8.8.2009 21:53 CATCH [Poslat SZ]
hezky model smajlik
Strana: 1
Pro zaslání příspěvku se musíte přihlásit
© CopyRight 2006 - 2010
Tyto stránky jsou duševním vlasnictvím Webmastera, jejich zneužití bez souhlasu autora se trestá dle autorského práva.