Plastikové modely, RC modely, Papírové modely, Železniční modely aj.

Návody na stavbu modelů, jak se lepí modely a jak se dělá diorama. Nejen pro začátečníky, ale i pro pokročilé modeláře.

Přihlásit se
« Září 2010 »
PoÚtStČtSoNe
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Přidat akci

Inzerce

Fórum

Vyhledávání

Reklama:
0bchod.valka.cz

1
Strana:

Modelářské
Fórum

Hlavní strana > Fórum > Diskuze k článkům > Opusteny - M20 Scout car
> Všechny příspěvky
Pro zaslání příspěvku se musíte přihlásit
Opusteny - M20 Scout car

Viněta zachycující opuštěné průzkumné vozidlo M20, u kterého stojí německý voják.

Autorem vinětky je: Igor Miškolci ml.

Zpět na článek
25.2.2010 06:33 Iguci [Poslat SZ]
Tu farbu zrejme pokazila zimna kamuflaz robena temperkou ktora tomu dala iny odtien ako som planoval, a k tym tabulam len tolko ze uz som tam dal nove. smajlik
23.2.2010 18:46 nomad [Poslat SZ]
mne sa samozrejme nepacia tie orientacne tabule.inak je to super ani by som si nevsimol tu farbu toho vozu ze ma byt ina u mna to ma 6hviezdicok smajlik
13.1.2010 19:39 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
zbytečná práce
13.1.2010 18:41 mrazík [Poslat SZ]
hm a nebo si stačí stáhnout zvuk... smajlik
12.1.2010 22:16 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
kdyby jste byli chytří, tak ta hudba je jenom jako k "intru". Takže celou dobu tam nehraje :-)
12.1.2010 17:17 Armyboy[Redaktor] [Poslat SZ]
no neblbni, Lilly Marlen byla známá na všech frontách (snad jen Japonci ji neznali).
12.1.2010 02:02 El Carlos [Poslat SZ]
copak shimi? Nemáš rád německý šlágry???
12.1.2010 00:41 sHImi[Administrátor] [Poslat SZ]
Rád bych se koukl na jeho stránky, ale ta hudba mně vyhnala pryč.
11.1.2010 21:35 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
Náhodou, já jsem taky tak začínal :-) a začínal tak každý, to ti řeknu...a řekne ti to každý modelář...třeba i Martin Schuster - zakladatel MK Náchod. Když mi posílal jeho první výtvory a figurky, musel jsem to hned smazat nebo by to tomu emailu dělalo ostudu. A dívej kde dneska je. Jeden z předních modelářů u nás v ČR smajlik
www.schusterdiorama-35.cz
11.1.2010 16:10 Iguci [Poslat SZ]
Dik za radu, totizto je to moja prva vigneta takze s tym nemam kadejake skusenosti ale casom to urcite opravim. smajlik
11.1.2010 15:21 sHImi[Administrátor] [Poslat SZ]
To s tou úpravou rozcestníku máš pravdu, toho jsem si hned všiml, že ti to prosvítá :-) Ale to už není problém dodělat :-)
11.1.2010 15:00 Armyboy[Redaktor] [Poslat SZ]
dobrý, není to špatný, líbí se mi ta úprava Shimi :)
11.1.2010 09:53 nganasan [Poslat SZ]
Ještě bych dodal, že by bylo dobré upravit tu navigaci na sloupu. Chtělo by to něčím podlepit (aspoň čtvrtkou),takhle ja je to jen z tenkýho papíru, tak se to jednak kroutí a jednak to prosvítá.
9.1.2010 14:30 Iguci [Poslat SZ]
Ok, tak stopy sú dorobené a rozmýšlam že vymením aj figúrku, uvidíme
9.1.2010 12:50 sHImi[Administrátor] [Poslat SZ]
Prosím kluci, zde diskutujte o modelu, ne o žabomyších válkách - na to si udělejte jiné téma :-)

např.: http://modelareni.cz/forum/ukaz_tema.php?tema=10465
9.1.2010 10:32 King Tiger [Poslat SZ]
Zasa diskusia ktorá armáda bola lepšia smajlik
Dúfam, že bude ostro pokračovať
smajlik
9.1.2010 10:30 Iguci [Poslat SZ]
jj, tú chybu s tou figúrkou si uvedomujem, dal som ju tam preto lebo som v tom čase doma nič iného nemal ale momentálne už čakám na balík z modelárskeho obchodu tak v budúcnosti si dám väčší pozor. smajlik
9.1.2010 05:26 Armyboy[Redaktor] [Poslat SZ]
no, no, dobrá... smajlik
8.1.2010 22:21 vitek12 [Poslat SZ]
jj smajlik
8.1.2010 22:18 El Carlos [Poslat SZ]
Tady vidíš, že sověti byly lepší :D
8.1.2010 21:58 vitek12 [Poslat SZ]
to El Carlos: já někde četl že když spojenecké dělostřelectvo pálilo na neviditelný cíl, pálilo 4krát dokuť nezasáhlo(myslím že jsem to četl v knize Kronika druhé světové války od Fortuna Print)
8.1.2010 21:42 vitek12 [Poslat SZ]
jj smajlik
8.1.2010 21:34 El Carlos [Poslat SZ]
to vitek: koukám že my dva sme stejná krevní skupina .)
8.1.2010 20:07 vitek12 [Poslat SZ]
Někde sem četl že 90 procent německej zásob shodily dopravní letouny JU 52 a další přímo k sovětům.Jinak Blitzkrieg(blesková válka) byla dobrá taktika ale na východě ji němci uplně pos*ali smajlik.

Sovětům nevadili mrazi pod -40,denního světla bylo jen pár hodin a zem byla tak zmrzlá že kopat zákopy.Vykopat vní jeden metr čtvereční o hloubce jednoho metru trvalo den a noc.Ale sověti byly na tyto drsné podmínky zvyklí a cítili se v nich jako doma.

Pro němce obléhající Moskvu platil pravý opak.Neměli dostatečnou výstroj a strážným, kteří usnuli na hlídce, hrozilo, že zmrznou. Jejich automatické zbraně také zamrzly a dalo se z nich střílet pouze jednotlivými ranami.Protitankové granáty se nevešly do závěrů děl---konzervační tuk na nich zmrzl na kámen.Motory tanků nešly nastartovat.Máslo, bylo-li nějaké, se muselo při dělení rozřezávat pilou nebo sekerou. Vroucí polévka během šedesáti vteřin zmrzla. Voják, který musel vykonat potřebu v otevřeném terénu, byl odsouzen k smrti. Německé jednotky sužovala úplavice a vyskytlo se v nich téměř 100 000 případů omrzlin. Mnoho vojáků spáchalo sebevrařdu, většinou tak, že si přidrželi u břicha odjištěný ruční granát---jedině tato zbraň fungovala v mrazech spolehlivě.
8.1.2010 19:53 Armyboy[Redaktor] [Poslat SZ]
taky mne to praštilo do očí ale na druhou stranu, než bych zmrznul, tak bych se radši schoulil do klubíčka pod kabát, kvůli teplu, nestál bych tam tak vzpřímeně, třeba spadl z nějakýho stromu už zmrzlej... smajlik
8.1.2010 18:38 El Carlos [Poslat SZ]
to galahad: no hele dobře připraveni. Od té doby, co pochopili, co je to ruská zima, kdy jim v motorech zamrzala nafta, laufy děl se doslova lámaly tak dobře připraveni nebyly. Hitler si myslel, že tam příjde, zaťuká na dveře a sovětskej svaz se podělá strachy. Tenkrát tam poprvý prosr*l blitzkrieg. Němci začali rychle dělat sbírky teplého oblečení, potravin apod. Všechno tohle šlo většinou na východní frontu.(Hitler tam soustředdil 3/4 vojska). Hold jim to ale bylo prd platný, když to piloti luftwafe házeli stejně vedle a nebo se sovětům dařilo letadla sestřelovat protileteckou obranou (když měli zrovna dobrej den). O tom že to piloti občas házeli na místa, která už dávno nebyla v područí němců ani nemluvím (všechny tyto poznatky z knihy KRVAVÉ PEKLO OD STALINGRADU - zpověď prostého vojáka od MANSUR ABDALIN). Co se týče dopravy po zemy, tak to taky nebylo moc veselý. Když zrovna někam nezapadly, tak se konvoje staly cílem hloubkových letců. Nejhorší však bylo, když přišlo tání - RASPUTICA. Cesty se proměnili v bahno a němcům zapadalo všechno co mělo kola včetně tanků, které měli ouzké pásy viz. pzkpfw I,II,III,IV apod. To jsem se ale opět rozkecal. Chci jen říct, že myslím, že ani němci na západě na tom co se týče teplého oblečení nebyly moc vesele (ale dělám východní frontu, tak nemohu súdit).

to pajdy: říká člověk, co chtěl udělat růžovýho panthera :D

Jinak jedna zajímavost na zamyšlení, já osobně ji nepochopil. Sovětští minometčíci zaměřovali tímto způsobem: Vystřelili první ránu, které šla vedle, tk vzali krabičku od sirek a podrželi jí horizontálně před očma, pak jí otočili vertikálně, upravili minomet a pal, střela šla na jistotu. Trošku sem nepochopil, jak můžeš měřit vzdálenost podle něčeho, jako je krabička od sirek.
8.1.2010 18:28 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
víš jistě, že to auto bylo šedé? Já bych řekl, že bylo klasicky olivově zelené a jenom to bylo zaliskané sněhem smajlik
8.1.2010 18:02 galahad [Poslat SZ]
souhlas, absence stop mě hned praštila do očí. A taky mi připadá zvláštní ta lehká uniforma. Němci byli dobře připravení.
8.1.2010 17:39 El Carlos [Poslat SZ]
Vidíš, to mě nenapadlo.... :D
8.1.2010 17:29 sHImi[Administrátor] [Poslat SZ]
Sakra to hlasování jě nějaké čudné...

P.S.: Třeba je zmrzlej :-)
Strana: 1 2
Pro zaslání příspěvku se musíte přihlásit
© CopyRight 2006 - 2010
Tyto stránky jsou duševním vlasnictvím Webmastera, jejich zneužití bez souhlasu autora se trestá dle autorského práva.