Plastikové modely, RC modely, Papírové modely, Železniční modely aj.

Návody na stavbu modelů, jak se lepí modely a jak se dělá diorama. Nejen pro začátečníky, ale i pro pokročilé modeláře.

Přihlásit se
« Září 2010 »
PoÚtStČtSoNe
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Přidat akci

Inzerce

Fórum

Vyhledávání

Reklama:
0bchod.valka.cz

1
Strana:

Modelářské
Fórum

Hlavní strana > Fórum > Diskuze k článkům > Viněta: Síla Tigra
> Všechny příspěvky
Pro zaslání příspěvku se musíte přihlásit
Síla Tigra

Viněta s poničeným sovětským tankem KV-1E, projíždějící přes zasněžený zákop. V měřítku 1:35.

Autor viněty: Tomáš Janče

Zpět na článek
3.11.2009 16:42 martin [Poslat SZ]
Jenže jestli ses nevšiml Vítku tak to neni diorama ale viněta pokud nemyslíš přímo význam slova diorama. A nebo jestli myslíš název "Síla Tigra" tak tim autor asi nejspíš myslel to že to KVčko je zničený Tigrem jinak už fakt nevim co je na tom k nepochopení
3.11.2009 16:32 sHImi[Administrátor] [Poslat SZ]
Co na ní nechápeš? :-)
3.11.2009 16:22 vitek12 [Poslat SZ]
nechápu název dioramy
22.5.2009 13:10 Royal Tiger [Poslat SZ]
To súhlasí...
22.5.2009 07:53 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
...na bahno je ideální herkules a přírodní jemná hlína - samozrejme smichane :-)
21.5.2009 15:04 FOX [Poslat SZ]
muj postup sněhu je následující.. dospod bahno to je jasný.. na to si udělám kaši z herkulesu a vody a sody.. mělo by to bejt spíš tekuté aby se to dalo natírat ale ne moc.. následně pak když to napatlám tak počkám a pak na to jen tu sodu sypu.. měl bys vidět jak se ta soda zaplavuje.. a sypeš takovou vrstvu aby se to nerozmáčelo a zbytek odfoukneš.. na tank sem to "nafoukal" že sem ho natřel herkulesem a sodu sypal vedle tanku a přitom na ten tank foukal a ten vzduch strhával sodu a usazovalo se to zajímavě na tanku..zbytek opět odfouknout.. smajlik
20.5.2009 10:03 Roman Antes [Poslat SZ]
Máš to moc pěkný. Hodnotil jsem 7. Můžu se zeptat, jesli jsi dal na sníh více vody, nebo lepidla...Máš to takové nadýchanější než já. Díky za odpověď ;)
14.5.2009 17:25 Royal Tiger [Poslat SZ]
HEHEHEHEHEHEHE... smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik
Ako asi budú vyzerať... smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik
14.5.2009 16:40 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
a kdy budou panzerčata? smajlik
13.5.2009 22:08 FOX [Poslat SZ]
No díky za ohlasy chlapy.. Jinak ten průstřel je vlastně dělajen ohřátym šmendlíkem a propíchlý a točený až to prostě vylejzalo a vytejkalo ven.. pak natřený barvoz gun metal.. a lehce očouzený.. Jinak tahle stavebnice fakt gut jak řiká El Carlos.. Hezkej model.. smajlik
13.5.2009 21:00 Mira [Poslat SZ]
hehe, ja za 1 smajlik
13.5.2009 19:42 El Carlos [Poslat SZ]
Já nikdy se slohovkou neměl problémy, jen ta maturitní byla celá nějaká červená, taky sem z ní měl za 5 :D
13.5.2009 16:10 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
no uplna slohovka, jinak u me mas taky za 7, to bych nedal
13.5.2009 12:14 El Carlos [Poslat SZ]
Model se mě velice líbí. U mě máš za 7 .). Firma TRUMPETER je prostě v modelech tanků řady KV klasa. Gumové pásy jsou sice detailově na tři věci, ale člankáče (které jsem si oblíbil), jsou detailově prostě SKVOST!. OD trumpeteru mám dvě KV a jsem happy :). Jinak, jaks udělal ten průstřel věže??? Pomocí tmele?

K tomu popisu zastavení tankových jednotek tankem KV-1. O KV-1 a jeho nasazení jsem se nikdy tak hluboce nezajmal - i když dělám do sovětské techniky více než do techniky jiných států (8 let už dělám strašně moc do T-34 všech verzí a když výjde nějaká nová publikace, musím jí mít :) ). Ale podobný příběh jsem slyšel o tanku KV-2 kdy blokoval cestu a němci už z něho měli nerva. Dokonce chtěli na něj použít nálet štuk, ale bylo jim odpovězeno že ,,kvůli jednomu tanku nebudu vysílat celou letku!!!". V noci se k němu přikladli ženisti. Ozvala se detonace a KV-2 mělo po pásech, ale to neznamenalo, že by byl o něco méně nebezpečný. Naopak. KV - 2 dokázalo při pokusu o jeho zničení doslova VYMAZAT Z POVRCHU ZEMSKÉHO PROTITANKOVÉ DĚLO (zbyl po něm jen kráter, si říkám, co se asi stalo s obsluhou...) Ke zničení tanku pak dopomohli (byla to lest na upotání pozornosti) i československé tanky lt. vz. 38 (samozřejmě upravené němci k obrazu svému a pod označením pzkpfw 38 (t) ), kdy na sebe, jestli si dobře vzpomínám, upoutali jeho pozornost. Němci zatím odmaskovali osmaosmdesátku a bum, tank KV - 2 umlkl. Na jeho věži nebyly ani znát vystřeli tanků 38 (t), ale byla tam jen jediná proraženáá díra od osmaosmdesátky. Sařazení tanku i jména členů posádky, které tak hrdině bránili němcům v postupu a dováděli je k šílenství jsou neznámé.

Jinak v jedné knížce mám fotky dvou tanků KV-1 (myslím, že je to produkce roku 42, ale nejsem si jist, kdy leží doslova na sobě. Stroj byl zřejmě vyzdvižen díky leteckému bombardování)
Strana: 1
Pro zaslání příspěvku se musíte přihlásit
© CopyRight 2006 - 2010
Tyto stránky jsou duševním vlasnictvím Webmastera, jejich zneužití bez souhlasu autora se trestá dle autorského práva.