Jenže jestli ses nevšiml Vítku tak to neni diorama ale viněta pokud nemyslíš přímo význam slova diorama. A nebo jestli myslíš název "Síla Tigra" tak tim autor asi nejspíš myslel to že to KVčko je zničený Tigrem jinak už fakt nevim co je na tom k nepochopení
22.5.2009 07:53
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
...na bahno je ideální herkules a přírodní jemná hlína - samozrejme smichane
muj postup sněhu je následující.. dospod bahno to je jasný.. na to si udělám kaši z herkulesu a vody a sody.. mělo by to bejt spíš tekuté aby se to dalo natírat ale ne moc.. následně pak když to napatlám tak počkám a pak na to jen tu sodu sypu.. měl bys vidět jak se ta soda zaplavuje.. a sypeš takovou vrstvu aby se to nerozmáčelo a zbytek odfoukneš.. na tank sem to "nafoukal" že sem ho natřel herkulesem a sodu sypal vedle tanku a přitom na ten tank foukal a ten vzduch strhával sodu a usazovalo se to zajímavě na tanku..zbytek opět odfouknout..
Máš to moc pěkný. Hodnotil jsem 7. Můžu se zeptat, jesli jsi dal na sníh více vody, nebo lepidla...Máš to takové nadýchanější než já. Díky za odpověď ;)
No díky za ohlasy chlapy.. Jinak ten průstřel je vlastně dělajen ohřátym šmendlíkem a propíchlý a točený až to prostě vylejzalo a vytejkalo ven.. pak natřený barvoz gun metal.. a lehce očouzený.. Jinak tahle stavebnice fakt gut jak řiká El Carlos.. Hezkej model..
Já nikdy se slohovkou neměl problémy, jen ta maturitní byla celá nějaká červená, taky sem z ní měl za 5 :D
13.5.2009 16:10
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
no uplna slohovka, jinak u me mas taky za 7, to bych nedal
Model se mě velice líbí. U mě máš za 7 .). Firma TRUMPETER je prostě v modelech tanků řady KV klasa. Gumové pásy jsou sice detailově na tři věci, ale člankáče (které jsem si oblíbil), jsou detailově prostě SKVOST!. OD trumpeteru mám dvě KV a jsem happy :). Jinak, jaks udělal ten průstřel věže??? Pomocí tmele?
K tomu popisu zastavení tankových jednotek tankem KV-1. O KV-1 a jeho nasazení jsem se nikdy tak hluboce nezajmal - i když dělám do sovětské techniky více než do techniky jiných států (8 let už dělám strašně moc do T-34 všech verzí a když výjde nějaká nová publikace, musím jí mít :) ). Ale podobný příběh jsem slyšel o tanku KV-2 kdy blokoval cestu a němci už z něho měli nerva. Dokonce chtěli na něj použít nálet štuk, ale bylo jim odpovězeno že ,,kvůli jednomu tanku nebudu vysílat celou letku!!!". V noci se k němu přikladli ženisti. Ozvala se detonace a KV-2 mělo po pásech, ale to neznamenalo, že by byl o něco méně nebezpečný. Naopak. KV - 2 dokázalo při pokusu o jeho zničení doslova VYMAZAT Z POVRCHU ZEMSKÉHO PROTITANKOVÉ DĚLO (zbyl po něm jen kráter, si říkám, co se asi stalo s obsluhou...) Ke zničení tanku pak dopomohli (byla to lest na upotání pozornosti) i československé tanky lt. vz. 38 (samozřejmě upravené němci k obrazu svému a pod označením pzkpfw 38 (t) ), kdy na sebe, jestli si dobře vzpomínám, upoutali jeho pozornost. Němci zatím odmaskovali osmaosmdesátku a bum, tank KV - 2 umlkl. Na jeho věži nebyly ani znát vystřeli tanků 38 (t), ale byla tam jen jediná proraženáá díra od osmaosmdesátky. Sařazení tanku i jména členů posádky, které tak hrdině bránili němcům v postupu a dováděli je k šílenství jsou neznámé.
Jinak v jedné knížce mám fotky dvou tanků KV-1 (myslím, že je to produkce roku 42, ale nejsem si jist, kdy leží doslova na sobě. Stroj byl zřejmě vyzdvižen díky leteckému bombardování)