Plánoval sem už delší dobu udělat větší dioramu, aby byla větších rozměrů, takže sem si řekl, že udělám něco z prostředí Francie. Chtěl sem si rovnou i vyzkoušet udělat domeček ze sádry...
Diorama v měřítku 1:35
Autor: Tomáš Janče
Zpět na článek
Až ted sem zjistil že to je pětatřicetina, podle figurek sem soudil že to je 172
No já abych pravdu řekl, tak se mě to vůbec nelíbí. Už jenom kvůli těm figurkám

jinak nápad je dobrý
No bahno sa dá spraviť aj z akrylového resinu, pigmentov , prípadne
farieb, vody a sádry. Používa sa to hlavne v zahraničí.
paradna diorama a jedna z najlepsich musim pochvalit lebo malo je takych ako je tota diorama super
dík velice si mě pomohl, ja teď stavím Kaťušu tak chci dát bahno pod ní a kolem dokola a přidat nějakou tu trávu, ještě jednou dík
hele bahno sem u tohohle udělal smícháním herkulesu, kakaa, sádry, jemnýho písku, pár barev tamiya a trochu vody.. Množství ti asi neřeknu ale důležitý je dát písek s herkulesem a obarvit kakaem na hnědo, i s použitim barev, trochu sádry. ale fakt spíš míň než víc, jemnej písek do toho přidáš a má to vzhled jako hrudek, když tam dáš tu sádru počítej s tim že musíš udělat větší vrstvu jinak ti to popraská, já udělal zezačátku vrstvu pár milimetrů ale jak je podklad papír tak při manipulaci s rámem to popraskalo tak sem udělal silnější vrstvu.. Když sem to dokončil vzal sem celý bahno lakem.. udělá to takovej zajímavej povrch a pak metodou sucheho štetce několika barvama doladil vzhled..
čau hoši, chtěl jsem se zeptat jak je udělané bahno u diorama " Někde ve Francii" diorama je velice pěkné a určitě se povedlo.
24.3.2009 15:47
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
velice slusna dio, ale chtelo by to lepsi popisek a bude to este krasnejsi...
jo no. řikal sem si že dopadne líp když ten dům zkusim udělat podle předlohy. než si vymyslet vlastní. a tvoje dio mě hodně zaujalo. tak sem se snažil ho trochu napodobit. zkusit se poprat s rozdíly v měřítku. nevim no. radši se s tim budu peklovat a budu mít výsledek horší než abych šel koupit nějakej barák z plastu. takhle z toho budu mít větší radost. v tom bych viděl "modelaření" je jasný že koupit domeček by zvlád každej. ale napodobit ho svejma možnostma. obdivuju ty co to uměj..
23.3.2009 22:15
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
V pohodě, to si vyřiď s firmou Airfix, u mě jen ta kamufláž
Ale potěšilo mne, žes čerpal inspiraci nejen z tohoto webu, ale i z mého modelu, je vidět, že to k něčemu je
armyboy: snad se na tu "tvojí chatrč" nevztahujou autorský práva

nerad bych šel lepit modely na pankrác
Armyboy: To byla tvoje chatrč, podle které to dělal
23.3.2009 20:00
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
Mě ten barák přišel hned nějak známej
to víš no učim se automechanikem, ted v zimě motorka spí, doma sem denně kolem 3 hodiny a když nejsem s mladou tak se nudim a sedim u tohohle. žádný úkoly nemám. skoro nic jinýho mě nezajímá. Chtěl sem zkusit tu kamufláž, za zkoušku nic nedám no. maximálně se nepovede.. já ted dělám ruský KV 1 s ekhranami jak přejíždí přez zákop a má prasklej pás, rozsekanej blatník od něj a ještě průstřel věže. Stli chceš ozvy se na icq 351123960 a proberem modelareni.
FOX.: diki, ja travim s modelmi tak 1 hodinu denne. a cez vikend aj viac. ako hovori RODAK. trebalo by sa stym viac pohrat. ale musim povedat ze mas velku odvahu pustit sa do figurek s "kamuflazou" ja doma nema este ani jedneho "kamo" panaka. KDE BERES TOLKO CASU?

ked nebudem lenivy skusim shermana nafotit lepe, pretoze je to na prd.
jako nápad fajn je to fajn jen to provedení trochu pokulhává (to se časem dozajista spraví, u mě to bylo a je prakticky stejný) ale s tima figurkama bych si víc pohrál a stejně tak s tim interierem toho domu nějakej rozmlácenej nábytek atd. nějaký trosky tam trochu rozházel nějakej bordel trochu to zdivočit
jo máš to hezký.. já mám hodně volnýho času no pro mě neni problem u toho pobejt 6 hodin denně.. jinak se mi líbí ten tbuj sherman a hodně..
ved ja ta nechcem urazat. Moje modely tu niesu preto lebo som tu zaregistrovany asi pol roka a som velmi lenivy :). moje druhe DIO dopadlo tak ako dopadlo. niesom si ale isty ci vo francuzsku jazdili tanky cez hlboke bahno. to by som skor typoval na rusko a ardeny. za mesiac a pol stihnut dve DIA. klobuk dolu. ak ti mozem poradit a ja som to pocuval tiez takmer kazdy den je aby si sa zo stavbou ci uz dia modelu alebo figury velmi neponahlal lebo to moze dopadnut zle.
no muj názor je ten že přímo u tohohle tanku kterej nemá ani pořádný blatníky po průjezdu bahnem bude bahno lítat až na věž tanku.. jinak já nechtěl udělat bahno kolem toho domu ale takovou tu tvrdou hlínu se štěrkem, ten tank má působit tim dojmem že tam zastavil jen kůli zbrojení. takže bláto na něm by mělo bejt tvrdý, zaschlý. s těma figurkama máš pravdu. Nejsou nejlepší ale snažil sem si s nima vyhrát. ale taky si nemyslim že sem cokoliv potopil. věnuju se modelaření měsíc a půl a je to moje druhý dio. Možná to umíš líp. Ale nikde tu nějakej tvuj model nevidim.stojim si za tim že tank po průjezdu bahnem má bahno i vejš než v úrovni blatníků.
No chlape. napad je fakt dobry, ale s figurkami a tym blatom na tanku si to sorry za vyraz ale vazne potopil. na to ze je to v 35 si myslim ze tie figurky mohli dopadnut lepsie. (ja som svoje figurky nemal o nic lepsie ) treba hlavne velka trenovat a blato robit pigmentami. alebo tvojou zmesou a nejak to blato rozbit. (tienovo) blato nema na tanku len jednu rovnaku farbu. a urcite ba to nebolo tak strasne zablatene na tych bokoch. Moje modely neboli kedysi nic moc. a staly za H....O ale Drzim palce a cakam na tvoj dalsi kusok.
tato diorama sa mi paaaci ale tie tasky na tej streche ...no neviem ...suhlasim s adminom....okrem toho by som vycital tu kvalitu fotografie...su moc tmavee...a ten protilietadlovy kanon som si vsimol az na neviem ktorej fotke...dovtedy akoby tam nebol

ale toto uz nie je otazka modelarstva a myslim si ze v skutocnosti to vyzera fakt dobre

u mna mas 6
23.3.2009 09:42
sHImi[Administrátor]
[Poslat SZ]
Pravda někdy bolí, to ano. Ale od toho tu je ta diskuze, chci vytknout to co je "špatně" aby příště to bylo zase o fous lepší, když se budeme pořád jen plácat po ramenou tak to bude vypadat pořád stejně. Nechci nikoho pomlouvat a tak podobně, jen chci aby si toho autor byl vědom, co se mi na tom nelíbí, zamyslel se nad tím a možná příště to nedělal
A teď hádej proč já chci dělat Ardeny :D. Moje poloceloživotní dílo. Polo proto že plánuju něco ještě mnohem většího než bude tohle dio (100cm x 80cm).). Zkouška ohněm bude pak Prochorovka, kterou chci udělat ohromnou!!!! U Arden ale budu muset řešit zase přechod, bláto - sníh, což by neměl být takový problém. Horší bede např roztříknutý bláto na sněhu od rychle jedoucího Willyse, aby to vypadalo co nejrealičtěji .)
Jinak podívej se, SHimi rejpe do každýho, to bych neřešil :D. Sice má pravdu, to uznávám, ale..........SHimi, pravda občas bolí :) :). Mě se dio dost líbí .)
S tou trávou je to docela těžký, až začnou růst kukuřice začnu dělat trávu z ní. ten přechod bláta na koberec trávy mi příde moc "divokej" asi začnu dělat sníh:-D..
22.3.2009 23:24
sHImi[Administrátor]
[Poslat SZ]
Opět se mi nějak nelíbí ten přechod bláto-tráva... když takhle by byla cesta rozježděná, určitě by vedle neležel takovýhle "angličák", další výtka jsou tašky na střeše, nezdá se mi jejich tvar ani velikost. Celkově dávám hodnocení 5,8 - takže zaokrouhleno 6.
no hele ta tráva je vytvořena nůžkama:-D že sem koupil kobereček kterej už jak tráva vypadá a nastřihal si potřebnou velikost.. ke koupi nebo pro názornou ukázku na
http://www.modelbox.cz/index.php?cPath=85_86_105_300 koupíš to myslim i jinde a věřim že levnějc.. ale já to jinde neviděl.. já použil ty drny s hliněnym základem.. přístě si ho tam udělám sám a ušetřim:-D je to jen jemnej písek..
Ahoj je to bezvadný moc se ti to povedlo mohl bys mě poradit jak si vytvořil tu trávu moc dík