No tak ve finále je v podstatě Omaha stejná jak Utah. O britech nebo kanadanech už sem taky uvažoval ale neviděl sem žádný vhodný figurky a nejsem tak zručnej abych si je udělal sám
30.1.2010 11:33
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
...všecí pointe du hoc, omaha....a co třeba Juno? Sword? Utah? Na utahu taky byly boje

sice te takové jak na Omaze, ale byly
Mam v plánu Omahu ale ne Pointe du Hoc,já sem zase línej dělat skálu

Tak že asi zvolim LCVP
29.1.2010 23:36
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
no jasné, jenom nezapomeň ,že jsi mě slíbil tych pár figurek američaků v 1/72

už je to půl roku minimálně
29.1.2010 14:17
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
LVCP je jen pro pěchotu, LCM (3) byl pro těžší náklad jako tank, jeepy nebo 100 vojáků v plné polní, pochopitelně, se zásahem přijdeš o četu, ale o to nejde, LCVP byly používány američany u všech vylodění, pro pěchotu, LCMka pro těžší náklad, stejně jako DUKW, ale ten ne tolik na otevřeném moři. Potom, pokud budeš chtít dělat vylodění na mysu Pointe du Hoc (jak tu mám rozdělaný seriál) tak tam byly pouze a jen LCA (britské čluny) které jsem zatím neviděl vyrábět a popravdě, jsem línej ho udělat.
Nechám to na tobě, ale až budeš dělat jakýkoli člun, dávej si pozor na obtisky, viděl jsem model od chlapíka, kterej měl vylodění v Evropě, ale člun byl čistě z pacifiku.
Mnoho zdaru !
23.1.2010 23:19
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
Dá se to koupit v každém větším modelářství. Nebo na netu...Ale teď ti nevím, jestli to dělá Revell nebo Dragon...Ale asi ten Dragon...ale abych nekecalll
Hm,to je ale trošku zruky pro mě.
23.1.2010 22:44
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
nemáš to jedno? si kup celý set, v brně ho mají bez koruny za litr...a máš to komplet aj s figurkama
Dal by se použít na výsadek pěchoty i člun LCVP? Chci stvárnit vylodění v pětatřicetině a nejsem si scela jist jestli použít LCM (3), protože na většině fotkách jsem viděl právě LCVP...
30.1.2009 11:08
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
ok, dneksa jedu do obchodu, tak ho vyzkousim
29.1.2009 20:23
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
Jo, ten set od Nochu je moc pěkný, slyšel jsem na to dobré reference, ale zkušenosti s tím nemám.
29.1.2009 15:57
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
28.1.2009 19:13
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
Já to mám také ve čtvrti na úplně opačné straně města, je celkem proslulá a mediálně známá - Předlice
(v Ústí nad Labem)
28.1.2009 14:21
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
ale mozna ze jo, prodejna je sice na opacne strane mesta, ale to nevadi, Uherske Hradiste neni zase tak velike

jenom par ulic

ale jo diky

uvidim
27.1.2009 20:59
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
Kampak chodíš nakupovat?
Kupoval jsem jí v extra prodejně jen a jen pro Laky, ředidla, epoxidy. Ti asi moc nepomůže co?
27.1.2009 14:40
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
no prave ze prachu moc nemam....az tedkom co daji babicky za vysvedceni ( ne zrovna nejlepsi )

ale rikam, u nas v modelarestvi maji tak max. staticou travu a dalsi posypove materialy....ale co musim pochvalit tak maji docela velky vyber modelu a sirokou skalu barev nejen AGAMA. no a kde zes tu pryskyrici koupiL??
26.1.2009 21:05
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
Já dával za třičtvrtě litru pryskyřice a tvrdidla asi 186 Kč a vystačilo mi to v pohodě

(musel jsem tam znova za rovných 110 Kč, páč jsem tu předchozí zkazil

)
Fólie - zkus v papírnictví (rovnou) pak se dají gelem (na modely od Agamy) udělat vlnky, nebo pokud chceš již vyvlnkovanou, navštiv železniční modelářství
Pokud nevíš co s prachama, tak investuj do Scenic water
26.1.2009 20:37
martin[Anonym]
Taky by nemuseli bejt marný ty výrobky od DELUXE MATERIALS co se dostali knám do obchodů,mám v plánu tu vodu vyzkoušet.
26.1.2009 20:22
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
fólii u nás v obchodě nejamí a po pryskyřici jsem se dival....ta je docela draha.... kolem 500 kc za trosku
25.1.2009 21:59
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
Kanaďany? to máš docela výhodu v technice, ale pozor na barvu u figur. Na vodu bych radši použil něco jiného, tohle byla součást stavebnice. Pokud chceš model "na míru" tak je lepší sáhnout po té pryskyřici, nebo zkoušet s fólií.
25.1.2009 21:36
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
hm no a kde to sezenu? u nas v tom obchode mozna budu met tak barvy posypovy material a nejakych par stromu... :( a ja chci prave taky udelat neco podobneho, ale JUNO BEACH ( asi )
23.1.2009 21:45
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
Zkus si ten článek přečíst ještě jednou, nebo poprvé, pokud jsi ho ještě nečetl, tak je to tuším poslední věta druhého odstavce.
23.1.2009 21:28
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
z ceho mas udelanou tu vodu prosimte? to je z toho jak je tady ten navod, nebo to mas neco special sveho ( nejaky svickovy gel napr. )??? diky za odpoved
22.1.2009 20:07
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
Jiné to bude tím, že to je LCM - (3), které žebrování narozdíl od LCVP zevnitř viditelné nemá...
(jako kdybych to tam nepsal..)
22.1.2009 19:22
moony[Anonym]
Pěkné všechno super až na to LVCP prostě mi přijde takové "suché" když se podívaš nafotky vnitřku LVCP a na ten model je to uplně jiné zkust do doladit třba novám žebrováním z platových destiček
4.11.2008 09:22
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
Vítku, měl jsi pravdu, nedavno jsem to 1:35 viděl taky, dělá to Italeri, mám tam jako doplněk svojí sadu s jeepem a můžeš tam hodit obtisky, jako pro generála 29. pěší divize a pár námořníků jsem tam tuším také viděl...
15.10.2008 23:12
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
NZ, příště se mrkni ještě jednou
13.10.2008 19:30
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]