Plastikové modely, RC modely, Papírové modely, Železniční modely aj.

Návody na stavbu modelů, jak se lepí modely a jak se dělá diorama. Nejen pro začátečníky, ale i pro pokročilé modeláře.

Přihlásit se
« Září 2010 »
PoÚtStČtSoNe
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Přidat akci

Inzerce

Fórum

Vyhledávání

Reklama:
0bchod.valka.cz

1
Strana:

Modelářské
Fórum

Hlavní strana > Fórum > Recenze, názory, zkušenosti > Zajímavé odkazy
> Všechny příspěvky
Pro zaslání příspěvku se musíte přihlásit
31.7.2010 00:01 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
Přikláním se k paulusovi. Tak zaprvé stavby nesedí měřítkem - zadruhé jsou moc čisté a symetrické - to hodně ubírá na prestigei dioramy a zatřetí na okraji ruska nebyly takové typy domů. Byly to jenom takové hospodářské budovy, většinou oškubané a ve zchátralém stavu, možná nějaký obytný, ale v úplně jiném provedení. Vaše stavby mi spíš připomínají dřevěné starobylé novostavby, jako třeba normandské hrázděné domy...ale ty nebyly celodřevěné. Okna z papíru - to mi škube srdce od plic - rám okna se většinou dělá z balsy a plastových profilů, pro znázornění skla modeláři hodně používají krycí sklíčka pod mikroskop. Nevím, co na to budou říkat ostatní, ale jelikož to nerad říkám, todleto se mi vůbec nelíbí... smajlik
28.7.2010 13:00 chlamidikus [Poslat SZ]
No tak střechy nejsou z celku papírové - základ je dřevěný, a nálepky jsou pouze z papíru (tak jsem to myslel v prvním příspěvku)

Ohledně dioram jsem měl na mysli kraj Ruska. No pár dřevěných staveb (menší chalupa) jsem viděl na pár soutěžích

Jinak souhlasím s váma, cenové relace nejsou zrovna nejlepší. Ale i tak, včerejší stavba mi udělala radost smajlik
28.7.2010 12:40 paulus [Poslat SZ]
Po přečtení vaší reklamní akce, jsem se, bohužel, trochu smutně pousmál. Neuvádíte to základní, v jakém měřítku jsou stavby vyráběny. Protože mám jednu stavbu doma, vím, že je to měřítko 1:32. Modeláři obvykle dělají v 1:72,1:48, 1:35 nebo větším měřítku. Doporučované stavby jsou sice opravdu pěkné, ale řekněte sám, která diorama obsahuje dřevěnou stavbu? Maximálně v dioru Ruska, ale i tam se většinou jednalo o stavby z vepřovic (v reálu), nebo Jugoslávie, ale tam zase nezapadají stavebnice charakterem. Ze stavebnic se dají použít trámky na nějakou zbořeninu, střecha z papíru nepřipadá v úvahu, papírová okna atd., to nikdy. A teď to poslední. Cenová relace těchto výrobků sahá vysoko nad kvalitu a tedy i prodejnost. Nic ve zlém, mluvím za sebe, podívejte se na ukázky modelů, diorám a vinět, možná doporučíte něco lepšího. smajlik
28.7.2010 11:22 chlamidikus [Poslat SZ]
Určitě jste někdy dělali diorama a za boha jste nemohly sehnat vhodný dům popřípadně chalupu, zkrátka stavbu která by zapadla do vašeho výtvoru. Každopádně mě zaujala tato stránka s širokou nabídkou dřevěných domků, které se určitě hodí a jsou kvalitně vyřezané ze dřeva. Jsou dva druhy -
1) jeden (realističtější) - stavba se provádí za použití lepidla.
2) druhý (méně realističtější) - stavba se provádí bez lepidla (skládačka)

tašky na střeše jsou nakreslené na papíru a posléze se jen přilepí na dřevěnou střechu. Okna a dveře jsou z pevného papíru, na který se taktéž přilepí z klasického papíru vystřižené okno - vypadá reálně. Celková stavba není náročná. Jen občas využijete pravítko a mikrotužku. Podložku jsem už ve stavebnici neměl, proto jsem použil svoji.

Pozor ! - Některé krabičky obsahují jen přední stranu domku. Jsou to ty, které lze pověsit jako dekoraci na zeď. Musíte si předem prozkoumat co chcete koupit. I tak jsou ale velice dobře použitelné. Když chcete například v dioramě, aby byl vidět předek domu a aby před ním projížděl třeba Opel Blitz, tak je to ideální. Nezabere tolik místa v dioramě a přesto tam je.

Mě tato firma velice potěšila a mám v plánu určitě další stavby některých domků vhodných do diorám. (Včera jsem jednu dokončil a vypadá to skvěle)

odkaz: http://www.walachia.com/

Váš Chlamidikus
Strana: 1
Pro zaslání příspěvku se musíte přihlásit
© CopyRight 2006 - 2010
Tyto stránky jsou duševním vlasnictvím Webmastera, jejich zneužití bez souhlasu autora se trestá dle autorského práva.