21.1.2010 20:39
sHImi[Administrátor]
[Poslat SZ]
Omlouvám se Martinovi za ukradený článek, už je uveden jako autor a s linkem na jeho stránky, tak se mu tam koukněte, ať to má jako omluvu.
ok aspon vim komu psat o rady
17.1.2010 19:26
sHImi[Administrátor]
[Poslat SZ]
Elektrotechnu mám vystudovanou a studuju elektro, ale tohle jsme se nikde nedozvěděl, bude to asi tím, že jsem tlustoproud (chápej silnoproud) viděl jen z poza okna
Mno dráty v reálu budou k izolátorům asi jen přidrátované nějakým slabším drátkem - ale nevím, to je jen můj tip, jak to vypadalo v 1. republice.
Bych se mohl zeptat ucitele kdyz jsem na te elektrotechnicke skole
17.1.2010 13:01
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
říkal jsem si to samé "Cože?"
cau hele nabili ty draty zanotyny ?
15.1.2010 15:36
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
jo taky jsem to viděl...ale teď jak to je, to už ti neřeknu. Zkus vylézt na sloup a prozkoumat to
14.1.2010 17:18
sHImi[Administrátor]
[Poslat SZ]
Mno dráty v reálu budou k izolátorům asi jen přidrátované nějakým slabším drátkem - ale nevím, to je jen můj tip, jak to vypadalo v 1. republice.
zdarec vsem,shlmi posli mi email poslu ti tu fotku delal sem ho a je to parada akorat nevimjak dat ty draty omotane to bude vypadat blbe ze
těhle metod je více, klidně se přidám, ale něco bude i v dalším díle seriálu
shimi, až budu dělat něco k figurkám, zase nějakou vinětku z Carentanu...nebo Hagenau, prostě něco z francie bych rád, tak to tam plánuji...to se neboj

Potom bych rád udělal taky pár jednoduchýh návodů ( třeba jak jednoduše na hezky vypadající terén )
3.1.2010 12:38
sHImi[Administrátor]
[Poslat SZ]
Byl bych rád, kdyby někdo tenhle sloup co vytvořil nafotil a poslal na email, ať vidíme, že to opravdu jde
jo to taky neni špatnej nápad, někdy vyzkoušim
cuzz chtel bych jen rict ze je to good navod na sloup (hned sem si dva udelal xD)ale ty svoje sem kapku vylepsil o to ze misto dratku sem pouzil cernou "lataci prizi"(neco jako tlusta nit kterou sem pak po cele delce pokapal vterinakem aby se nekroutila atp.
to je jenom jedna z možností...
Tam je napsáno různé drátky a ne auto kabel ...
22.12.2009 20:40
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
nevím no, tak sem si toho nevšimnul, ale určitě nejsu jak vy - nezakládám nové témata!!!!!!
22.12.2009 20:32
Shifty-Jarda[Redaktor]
[Poslat SZ]
FOX96: kdyby sis to precetl poradne tak je to tam napsany..
no dyť když si vyndáš z autokabelu 1 drátek tak to je tenký jako modelářská niť ale dá se líp ohýbat
22.12.2009 15:24
sHImi[Administrátor]
[Poslat SZ]
Určitě tenký měděný drátek...
Dobrý nápad , díky za radu
mužeš, já jsem si oloupal autokabel a z toho svazku sem vyndal 1 drátek a je to řek bych lepší než modelářská niť - tu nemužeš tak ohejbat, ale záleží na tobě
A z čeho mam dělat ty dráty ? Z modelářský nitě nebo jak ?
20.12.2009 22:07
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
ano, pěkné, k nějaké té figurce se to bude hodit, díky
20.12.2009 18:39
Shifty-Jarda[Redaktor]
[Poslat SZ]
Pekne. Dobry napad. Vyzkousim
jasně na 1/72 by měla mít šířku 3 - 4 milimetry a výšku 8 - 9 cenťáků, 1/35 výška asi 18 - 19 cm a šířku asi 7 milimetrů.