díky za radu pomoci obyč hajzlpapíru sem překryl munici u leopolda vypada to dobře až na to že podle mě je lepši to natřít barvou až po zaschnutí i když první nátěr trošku popraska druhý vše zpravil
11.11.2009 19:20
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
Bedny vypadají pěkně.-...Plachta ujde...Já schvaluji
Tak drabi, nakonec jsem dal na teb, ale bude to vypadat zajímavě. Zevnitř to má úplně jiné proporce než z venčí . detail... S*al jsem se s tím docela dlouho, potřebuju kritiku....novou dělat ale už nebudu, to je vo nervy. Jestli že bude kritika negativní, tak tam plachtu nedám...
Jinak jsou tam i fotky bedynek, které jsem si nevycucal z prstu pajdy, ale z balzy .)
http://plastic-model.blog.cz/galerie/ruzne/bedynky-a-plachta opravdu prosím o Vaše názory, je to pro mě důležité...
U alobalu mám jeden zásadní problém, a to že se strašně moc zmuchlá, to jest nevypadá to zrovna realisticky. Zkusil jsem dát alobal, na to kapesník, vytvaroval a potřel lepidlem. Zvenčí super, ze vnitř to taková sláva nebyla...
Ještě něco vedle, koukaljsem že někdo dělal trávu pomocí technického konopí, kluciiiiiiii, to snad nemyslíte vážně. Konopí se ,,nemodeluje", konopí není dobrý ani tak na trávu, jako do vodnice .)
9.11.2009 22:52
Armyboy[Redaktor]
[Poslat SZ]
a zkoušel jsi plachtu nahradit alobalem větší tenkosti?
To samozřejmě, je plno způsobů z čeho to udělat .), ale jde mi o barvení vnitřní strany plachty. Zadní a přední část bude zřejmě odkryta, takže by bylo jako pěst na oko, kdyby zvenčí byla plácnu khaki a zevnitř bílá... Já se bojím toho, jak sem již zmínil, že když jí po nalepení potřu zvenčí temperama, barva se propije dovnitř a mělo by být vymalováno i z vnitřní strany, ale bojím se, že se mě obarví nosníky plachty, což bych samozřejmě nechtěl...
8.11.2009 17:36
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
nebo namočené cigaretové papírky
nejlepší na plachtu je buď dvousložkový tmel anebo nastříhaná chirurgická rukavice.
JJ, zkusím to .). Ohledně plachty mě jde o jednu věc, kterou jsem zd nezmínil. Dát tam kapesník, zafixovat a potřít herkulem no problemo, ale pak to barvení. Bude dovnitř vidět. Bojím se toho, že když rozředím temperu (na barevnou vodu) a budu tím potírat plachtu se shora, barva prosákne dobrý, ale neobarví i vnitřek? respektive nosníky plachty???
6.11.2009 22:53
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
na to kašli, si ju vycucej z prstu!!! a nic tě to nestojí
To s tím kapesníkem mě pak napadlo taky. Zkusil jsem ho hodit do škrobu aby trochu stvrdnul a dále s ním pracovat. Ještě mě napdala jedna věc, kterou bych mohl udělat dovnitř (bedýnky s municí), doufám, že švárovy ještě zbyla nějaká balza...
6.11.2009 20:53
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
6.11.2009 16:50
sHImi[Administrátor]
[Poslat SZ]
Udělej ji z hajzlpapíru. Obyčejnýho...
Nemáte někdo nápad, z čeho jiného udělat plachtu? Já už mám chuť jí udělat z normálního hadru. Vadí mě 3 věci. 1. Nikdy to neustřihnu tak, aby to nebylo zubaty a za 2. papírová utěrka je jen dvouvrstvá a za 3. nevím co to poláky napadlo, ale ta utěrka NENÍ vůbec hladká, sou tam udělaný výstupky (asi pro okrasu, nebo nevím)
Nelíbí semě kvalita zadní části Dodge od žloutka, vlastně se mě nelíbí celý model. Dnes jsem udělal drátkama nosníky na plachtu, zítra nástřik barvou a když bůh dá, tak o víkendu (oplachtění). Ještě někde sehnat balzu (na bedýnky s municí). Hajzlpapír je na WC-62 trochu malej, takže zkusím testnout papírové utěrky .). Snad se to povede
PS: Už mám doma jehličky, jabadabadůůůůůůůůůůůůůůůůůůů!!!!
12.3.2009 09:47
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
uz to tam je v navodech. zkus to precist. hj mas ICQ nebo skype?
mne to tiez neslo zaslat. tak som sa prihlasil znova. je to super. skus spravit postup a hod to na tvoje stranky
11.3.2009 15:18
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
jo promin. je to druhy nater, protoze 1. nater se me znicil pigmentama. musim to zakryt pigmentem. a jinak k te SZ: nejde me to odeslat... ne pytle nejsou z tmelu, ale je to lepici guma Pritt. Musim to jeste pretrit rozredenyma pigmentama. lepici guma proto, ze kdyby se vyskytla nejaka chyba, je to vzdy opravitelne.
11.3.2009 15:05
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
pod čím?
Tie vrecia su dokonale. uz len nafarbit nejakou plachtovińou a urob wash. hodne to pomoze a este nwm co su tie smouhy pod tym dekalom.
10.3.2009 22:04
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
10.3.2009 18:52
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
tak, prave jsem skoncil s pretiranim, ne veze ale nakonec u celeho tanka. Ty pytle jsou tam takovou perlickou, ale nevim jestli se vam to bude libit, me se to osobne libi hrozne, ale jak jste rikali ze mam pretrit tu plachtu az prilepenou, uplne to ted design znicilo... ale neni to zase tak nejhorsi
10.3.2009 17:42
Vrabec[Anonym]
uz sa tesim
10.3.2009 16:37
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
bylo s tim hodne prace... ale jinak toho vez toho shermana musim pretrit, kvuli pigmentom, co sem pouzil na ty pytle, sak pak este shimimu poslu fotky at to sem da
10.3.2009 16:08
Vrabec[Anonym]
no ja si mylsim ze je lepsie natierat to farbou az nakoniec. a ne predtym. ale nwm musim vyzkusat aj ten tvoj postup :)
10.3.2009 15:31
pajdos1[Redaktor]
[Poslat SZ]
ne, fakt je to s tim hedvabnym papirem paradni, zkousel jsem i obycejny hajzlpapir a je to fakt enom na hovno.... ten bordel v tom byl moc videt
10.3.2009 15:11
El Carlos[Anonym]
Tohle zkusím s hajzlpapírem :D
10.3.2009 14:43
Vrabec[Anonym]