Plastikové modely, RC modely, Papírové modely, Železniční modely aj.

Návody na stavbu modelů, jak se lepí modely a jak se dělá diorama. Nejen pro začátečníky, ale i pro pokročilé modeláře.

Přihlásit se
« Září 2010 »
PoÚtStČtSoNe
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Přidat akci

Inzerce

Fórum

Vyhledávání

Reklama:
0bchod.valka.cz

1
Strana:

Modelářské
Fórum

Hlavní strana > Fórum > Diskuze k článkům > Jak na: Sníh z jedlé sody
> Všechny příspěvky
Pro zaslání příspěvku se musíte přihlásit
Jak na: Sníh z jedlé sody

Určitě víte, že jedlá soda je výborný prostředek pro ztvárnění sněhu pro naši dioramu. Chtěl bych Vám ukázat jak vytvořit sněhovou pokrývku a to jednoduše a efektivně pomocí sody a bílého lepidla.

Zpět na článek
18.12.2009 19:20 M121E [Poslat SZ]
Super možna to zkusím a jestly mi to pujde tak to dam na zise-5ku.děkuju za odpověd
18.12.2009 16:56 mrož [Poslat SZ]
Já používám herkules se sodou... a vypadá to celkem pěkně..
18.12.2009 07:01 M121E [Poslat SZ]
Zdar chtěl bych se zeptat fungu je to vubec stou jedlou sodou a lepidelm.A jake lepidlo se tam dava.diky za odpověd
23.11.2009 20:11 MWittman [Poslat SZ]
Jo a dole je odkaz na diorama Poblíž Bastogne-Bitva o výběžek s Panterem. Tak jak je přesně dělanej sníh na tý zemi. A v jakym zhruba poměru se dává voda, lepidlo a soda. Já dělal jen takový sněhový fleky a ono když to zaschlo tak to spíš bylo takový skoro čirý skoro jak led. Dělal sem to z kypřícího prášku. Než to zaschlo tak to vypadalo ale dobře.
23.11.2009 20:08 MWittman [Poslat SZ]
Dík za radu. V tom článku na jedlou sodu sem to pochopil jako, že už to v tý misce namíchal i s tou sodou. Dokonce ji na tom obrázku tam i přisypával tak nevim.
23.11.2009 19:34 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
sodou jenom posypeš a potom na to hodíš lak na vlasy :-)
23.11.2009 17:30 MWittman [Poslat SZ]
Mám pár dotazů k tomu sněhu. Když je sníh čerstvě nasněžený, nemyslim na modelu, ale na diorámě, tak si mám namíchat herkules a vodu, natřít to diorama a pak to posypat třeba moukou nebo tu mouku smíchat k tomu herkulu. A když to chci z jedelé sody tak zase jen posypat nebo smíchat?
11.10.2009 15:43 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
Hej díky...Je to sice dementní návod, ale co už...mám lepší :-) jestli chceš, tak si nařeď herkules s vodou a nalej do nádobky s mechanickým rozprašovačem nebo kup nejaký lak na vlasy ( je lepší ) a potom z dalky model zasypaný "sněhem" zalakuj....zkoušel jsem i víc vrstev. Sníh drží jak kámen :-) zkoušel jsem to na Dodge WC-54 Ambulance :-) Inu, on ten tvůj nápad je něco takového jak já mám jenom tu sanitku. A to mě ještě Armyboy slibuje od května 3 figurky US vojáků :-)
10.10.2009 21:43 El Carlos [Poslat SZ]
Zatím na celé dio nejsou finanční možnosti, ještě mě chybí dva tanky firefly, opel blitz a ještě nějaká amerikánská technika. Navíc stále přemýšlím jak udělat rozkladatelný něco, co má skoro metr na metr a kam to potom dát (respektive rozložit a schovat ať se na to moc nepráší...

Safra teď koukám mě tam vopadalo více dílků, než sem myslel. Sakra. Budu je muset udělat nový....improvizovat.
10.10.2009 20:12 King Tiger [Poslat SZ]
El Carlos: spravil si uz aj nejaký terén, a čo všetko bude v diu... mohol by si na to spraviť samostatnú zložku ....rad by som videl ako s tým pracuješ smajlik
10.10.2009 19:27 El Carlos [Poslat SZ]
Pajdy, zkoušel sem ten tvůj návod a docela dobrý. Willys je zasněžen trošku více, protože stojí už nějakou tu dobu na místě a už na něj několikrát sněžilo (proto přemýšlím, jestli ho neobalit celej, jako sou třeba občas ty reportáže z hor, jak tam lidi příjdou k autům a jediné co vidí, tak je kupa sněhu). Mám tam plno chyb, což si uvědomuju. Dělal jsem to poprvý... Jinak na vysvětlenou. Jeden z hlavních toků větru se sněhem šel zhruba v úhlu 45 stupňů ze zadu. Musel jsem to udělat takhle, protože vevnitř jeepu jsem musel zakrýt to co se mě nepovedlo

http://plastic-model.blog.cz/galerie/ruzne/willys
27.2.2009 16:46 pajdos1[Redaktor] [Poslat SZ]
zadna voda na sodu! ta soda se ve vode rozpusti!!! jenom potřít model herkulesem ( ale ne moc!!! ) a zasypat sodou.... pak jenom sklepat nebo sfouknout... delal jsem to tak na tanku Panther. viz http://modelareni.cz/plast/diorama/ardeny_1944_horak.php
27.2.2009 08:54 CATCH[Anonym]
no hele kolik lepidla vic nebo nim nez vody a ty sody :vubec si stim nevim rady ,sem to skouselas3x uz to ale trochu vipada ale neni to ono pls odpoved
25.8.2008 17:53 tomonago[Anonym]
Kolik by se melo dat sody do pripraveneho herkulesu s vodou?
Strana: 1
Pro zaslání příspěvku se musíte přihlásit
© CopyRight 2006 - 2010
Tyto stránky jsou duševním vlasnictvím Webmastera, jejich zneužití bez souhlasu autora se trestá dle autorského práva.